Recept: Lollo rossosalade met geitenkaas en zomerfruit

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 plakjes ontbijtspek
1 sneetje volkorenbrood
20 gr zachtekruidenboter
2 el Dubbeldrank kersen aardbeien
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl tijm
3 el olie
zout
peper
1/5 krop lollo rosso
1/2 kleine komkommer
3 plakken harde Hollandse geitenkaas van 150 gr
1 bosuitje
100 gr bosbessen
100 gr frambozen

Bereidingswijze van het recept

  1. In droge koekenpan ontbijtspek op half hoog vuur in 2 minuten knapperig bruin bakken.

  2. Met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

  3. Laten afkoelen.

  4. Intussen sneetje brood aan beide kanten besmeren met kruidenboter en in kleine dobbelsteentjes snijden.

  5. Blokjes brood in koekenpan in achtergebleven bakvet in 3 minuten knapperig bruin bakken.

  6. Op keukenpapier laten uitlekken.

  7. In kom kersen aardbeiendrank, azijn, mosterd, tijm en olie door elkaar roeren en blijven roeren tot het een glad sausje is.

  8. Op smaak brengen met zout en peper.

  9. Lollo rosso wassen, in stukken scheuren en uitslaan.

  10. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.

  11. Korstjes van geitekaas snijden.

  12. Kaas in reepjes snijden.

  13. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

  14. Plakjes spek in kleine stukjes breken.

  15. In zeef bosbessen en frambozen wassen en goed laten uitlekken.

  16. Lollo rosso over twee borden verdelen.

  17. Komkommerplakjes en geiten kaasreepjes erop leggen.

  18. Saus erover schenken.

  19. Bosui, croutons blokjes brood en spekjes erover strooien.

  20. Garneren met bosbessen en frambozen.

  21. Serveren met stokbrood.