Recept: Lauwwarme salade van gegrilde asperges

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

16 witte asperges
8 nieuwe aardappelen
3 eieren
1 eidooier
40 gr gemengde noten
1 dl witte wijn
1/2 dl olie
2 dl zoete Japanse rijstazijn
10 blaadjes gehakte basilicum

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar en kook de eieren hard.

  2. Schil de asperges en verwijder het harde onderste gedeelte.

  3. Snijd de asperge 1 keer door de helft en vervolgens 1 keer in de lengte door.

  4. Kook ze 3 minuten in ruim kokend water en spoel ze volledig koud.

  5. Maak de grillpan heel heet, besprenkel de asperges met een beetje olie en grill ze om en om.

  6. Doe de wijn in een steelpannetje en kook die in tot de helft.

  7. Neem de pan van het vuur en voeg de eidooier al roerend met een garde toe.

  8. Voeg de azijn en de olie toe en klop alles door elkaar.

  9. Hak de noten fijn, doe hetzelfde met de basilicum en meng het door de saus.

  10. Maak op smaak met zout en peper.

  11. Snijd de aardappelen en de eieren in partjes en meng ze met de gegrilde asperges.

  12. Verdeel het over de borden en schep de saus erover.