Recept: Lauwe Rijstsalade met aardbeien en nectarines

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 sjalotje
4 el olie
1/2 el kerriepoeder
100 gr rijst a la minute
2 tl bouillonpoeder
1 dunne prei
50 gr gesneden kipfilet
2 el citroensap
1 tl vloeibare honing
1 tl scherpe Dijonmosterd
1 nectarine
125 gr aardbeien
50 gr gezouten cashewnoten
1/4 bakje verse koriander
zout
peper
1/2 krop ijsbergsla

Bereidingswijze van het recept

  1. Sjalotje pellen en snipperen.

  2. In steelpan 1 el olie verhitten.

  3. Sjalot en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut fruiten.

  4. Rijst erdoor roeren en 1 minuut meebakken.

  5. 1 1/2 dl water en bouillonpoeder toevoegen.

  6. Rijst met deksel op pan gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.

  7. Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden.

  8. Kipfilet in reepjes snijden.

  9. In schaal sausje roeren van citroensap, honing, mosterd en rest van olie.

  10. Nectarine wassen en in stukjes snijden.

  11. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.

  12. 2 Aardbeien in waaiertjes snijden en achterhouden.

  13. Rest van aardbeien in vieren snijden.

  14. Rijst, prei en kipfilet door sausje scheppen.

  15. Nectarine, aardbeien stukjes en cashewnoten door rijssalade scheppen.

  16. Koriander erboven fijknippen en erdoor scheppen.

  17. Op smaak brengen met zout en peper.

  18. IJsbergsla in dunne reepjes snijden en over twee borden verdelen.

  19. Rijstsalade erop scheppen.

  20. Garneren met aardbeienwaaiertje.

  21. Serveren met toast.

  22. Deze rijstsalade smaakt koud ook verrukkelijk.