Recept: Krokante kipsalade met veldsla

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr kippendijen zonder been
1 liter kippenbouillon
3 el bloem
1 liter olie om in te frituren
300 gr veldsla
4 middelgrote aardappelen
1 dl rijstazijn
2 teentjes knoflook
1/2 dl olie
1 rode peper
2 el gehakte koriander

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de aardappelen in 8 partjes, kook ze gaar en laat ze uitstomen.

  2. Plaats de kippendijen in een diepe pan en giet de bouillon er overheen.

  3. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip 1,5 uur zacht gaar stoven in de bouillon.

  4. Neem de kip uit de pan, laten afkoelen en trek de stukken uit elkaar.

  5. Meng de kip en de aardappelpartjes en bestrooi met zout, peper en bloem.

  6. Verhit de olie tot 180 graden C en frituur de kip goudbruin en krokant.

  7. Verdeel de sla over de borden.

  8. Meng de azijn met de uitgeknepen tenen knoflook en de olie tot een dressing.

  9. Verdeel de kip en de aardappelen over de sla en sprenkel de dressing eroverheen.

  10. Bestrooi met de gehakte rode peper en koriander.