Recept: Herfstsalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
75 gr snelkookrijst
zout
1/2 tl kurkuma koenjit
1 el honing
suiker
50 gr gezouten pecannoten of walnoten
1 krop eikenbladsla
1 zakje gemengde frisee
3 el notenolie
2 el balsamico azijn
peper
appel
zout
1/2 tl kurkuma koenjit
1 el honing
suiker
50 gr gezouten pecannoten of walnoten
1 krop eikenbladsla
1 zakje gemengde frisee
3 el notenolie
2 el balsamico azijn
peper
appel
Bereidingswijze van het recept
75 gr snelkookrijst in water met zout en 1/2 tl kurkuma koenjit gaarkoken.
In een koekenpan 1 el honing en een schepje suiker laten karameliseren.
Hier 50 gr gezouten pecannoten of walnoten doorscheppen en kort laten pruttelen.
De noten uit de pan nemen en laten afkoelen.
De bladeren van 1 krop eikenbladsla kleiner scheuren en vermengen met 1 zakje gemengde frisee.
Een dressing roeren van 3 el notenolie, 2 el balsamico azijn, zout en peper.
De sla mengen met 1 ongeschilde appel in blokjes en de dressing.
De rijst en de noten erover strooien.
De pecannoten kunt u vervangen door 75 gr uitgebakken baconreepjes en 100 gr verkruimelde blauwe aderkaas.
Door de salade een in repen gesneden witlofstruikje mengen.