Recept: Aubergine- en tomatengratin

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote ui
2 teentjes knoflook,uitgeperst
3 eetl olijfolie
2 aubergines(ca. 1 kg)
6 middelgrote tomaten
6 eetl fijngehakte verse oregano
2 eetl fijngehakte basilicum
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr geraspte mozzarella
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 190C.

  2. Vet een ovenschaal van 1,75 liter in.

  3. Snijd de ui fijn.

  4. Bak de ui en de knoflook 5 min.

  5. in 1 eetl olie tot ze zacht zijn.

  6. Snijd de aubergines in blokjes.

  7. Bak de aubergineblokjes 5-7 min.

  8. in de resterende olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  9. Leg de helft van de aubergine op de bodem van de schaal en vermeng ze met de helft van de uien.

  10. Snijd de tomaten in vieren en leg de helft van de tomaten in de schaal en strooi daaroverheen de kruiden.

  11. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella eroverheen en voeg zout en peper naar smaak toe.

  12. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten en bak het gerecht 20-25 min.