Recept: Bospaddenstoelensalade met gepofte cherrytomaatjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
1

Ingrediënten

20 gr kastanjechampignons
20 gr shii take
20 gr bospaddenstoelen of champignons
5 cherrytomaten
45 gr sla mesclun kleine stukjes van diverse slasoorten
1/3 bos ui
25 ml balsamico dressing
15 gr cashewnoten
30 gr Parmezaanse kaas
boter
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Gepofte cherrytomaatjes,zet de cherrytomaatjes in een ovenschaal, giet een klein beetje olijfolie over de tomaatjes en wat zeezout.

  2. Een teentje knoflook, een takje tijm en rozemarijn toevoegen.

  3. Plaats deze schaal 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

  4. Voor de paddenstoelensalade, maak de paddenstoelen schoon en snij ze in parten.

  5. Was en snij de sla.

  6. Maak de sla aan met de balsamicodressing en plaats in het midden van het bord.

  7. Verhit in de koekenpan de boter: zodra deze begint te kleuren kunnen de paddenstoelen erbij.

  8. Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur aan.

  9. Voeg de gesneden bosui toe en haal de pan van het vuur.

  10. Proef of er nog zout en peper bij moet voor de smaak.

  11. maak het bord af door eerst de paddenstoelen over de sla heen te leggen.

  12. Leg de gepofte tomaatjes om de salade heen samen met de cashewnoten.

  13. Druppel nog een klein beetje dressing over de cherrytomaatjes en de salade is klaar.