Recept: Italiaanse Lasagne

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 uien
1 teen knoflook
250 gr gemengd gehakt
2 blikken gepelde tomaten van 400 gr
25 gr margarine
2 el witte tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 pak lasagne bladen van 250 gr
100 gr belegen kaas geraspt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Snijd de uien en knoflook klein.

  3. Bak het gehakt in een anti aanbakpan.

  4. Voeg de uien en de knoflook toe en bak 5 minuten mee.

  5. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door.

  6. Zout en peper toevoegen.

  7. Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij.

  8. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat een saus ontstaat.

  9. Als de saus klaar is, giet je een kleine laag in de ovenschaal.

  10. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus.

  11. Herhalen tot alles bijna op is.

  12. Eindig met een laag saus.

  13. Strooi de kaas erover en laat de lasagne in de oven in 35 minuten garen.