Recept: zandtaartje

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 75 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gele basterdsuiker
150 gr koude boter
1 tl koekkruiden
mespunt zout
1 ei
1 pot cranberrycompote van 350 gr
1 dl Garderoom
mespunt kaneelpoeder
1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Van het bakmeel, de basterdsuiker, in stukjes gesneden boter, de kruiden, zout en het ei snel een soepel zandtaartdeeg kneden.

  2. Het deeg 45 minuten koel laten rusten.

  3. Zandtaartvormpjes 8 stuks invetten en de bodem met een stukje passend bakpapier beleggen.

  4. Het deeg in 8 gelijke stukken verdelen en in de vormpjes platdrukken.

  5. De vormpjes op een rooster in het midden van een warme oven van 175 graden C in 30 minuten goudgeel bakken.

  6. Uit de oven 5 minuten laten afkoelen,voorzichtig keren en op een rooster verder laten afkoelen.

  7. De room met de kaneel en vanillesuiker dit vloeibaar kloppen.

  8. De zandgebakjes vullen met de compote.

  9. Serveren met de kaneel vanilleroom en een kopje cranberrythee.