Recept: Koffie eclairs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

Voor het deeg
50 gr boter
1 dl water
zout
60 gr bloem
2 eieren
Voor de vulling
1 pakje poeder voor gele banketbakkersroom
1/2 dl extra sterk gezette koffie
1/2 dl koffielikeur
3 dl koud water
Voor het glazuur
75 g poedersuiker
1 el oploskoffie
ongeveer 1 el water

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng het water met de boter en wat zout aan de kook.

  2. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loskomt.

  3. Klop met een mixer stuk voor stuk de eieren erdoor.

  4. Klop 1 min door totdat er blazen in het deeg ontstaan en het deeg mooi glanst.

  5. Doe het deeg over in een spuitzak en spuit 10 repen van 9 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bak de eclairs in een voorverwarmde oven van 200 graden C in 20 min gaar en goudbruin.

  7. Zet de ovendeur op een kier en laat de eclairs 5 min in de uitgeschakelde oven staan.

  8. Laat ze verder op een taartrooster afkoelen.

  9. Knip ze open en haal eventuele niet gare stukjes deeg eruit.

  10. Doe intussen voor de vulling de koffie met de likeur en het water in een beslagkom en klop de inhoud van het pakje banketbakkersroom erdoor.

  11. Zet de mokkaroom 30 min in de koelkast.

  12. Doe de room over in een spuitzak met lang spuitmondje en vul de eclairs met de room.

  13. Roer van de poedersuiker en de oploskoffie een mooi dik vloeibaar glazuur.

  14. Lepel het glazuur over de eclairs en laat het hard worden.