Recept: Gemengde Fruitsalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 sinaasappel
300 gr aardbeien
1 banaan
300 gr frambozen
1 meloen Galia of honing
Voor de yoghurtsaus
1 vanillestokje
3 el vloeibare honing
150 ml yoghurt
1/2 dl slagroom
1 snufje kruidnagelpoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. De sinaasappel dik schillen, zodat ook de witte velletjes verwijderd worden.

  2. Om de partjes los te maken, met mes voorzichtig tussen het vruchtvlees en de scheidingsvliesjes steken en de partjes uitsnijden.

  3. Het sap dat hierbij wegloopt, opvangen in een schaaltje.

  4. De aardbeien schoonmaken en doorsnijden.

  5. De banaan schillen en grof in blokjes snijden.

  6. Verse frambozen schoonmaken, diepvriesframbozen op een bord laten ontdooien en het sap opvangen.

  7. De meloen doormidden snijden.

  8. Met een lepel eerst de zaadjes verwijderen, dan het vruchtvlees eruit halen en in stukjes snijden.

  9. De vruchten in een glazen schaal op elkaar leggen en het kleurige geheel begieten met het opgevangen vruchtensap.

  10. Het vanillestokje opensnijden, het merg eruitschrapen en door de honing roeren.

  11. Honing, yoghurt en slagroom met elkaar vermengen en op smaak brengen met de kruidnagel.

  12. Het geheel over de fruitsalade gieten of apart serveren.

  13. Naar wens met munt garneren.

  14. Voor een heel magere variant kunt u 1 dl yoghurt en 1 dl kwark mengen met wat melk en verder op smaak brengen zoals hierboven staat aangegeven.