Recept: Sardinecocktail met avocadosaus
Recept informatie
Ingrediënten
3 tomaten
1 rijpe avocado
2 el citroensap
3 druppels tabasco
1/2 tl chilipoeder
zwarte peper
1/4 krop sla
1 struikje witlof
1/2 citroen
Bereidingswijze van het recept
In zeef sardines laten uitlekken.
1 Tomaat enkele seconden in kokend water onderdompelen, ontvellen en halveren.
Pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Avocado halveren en pit verwijderen.
Met lepel vruchtvlees uit schil scheppen.
In keukenmachine avocadovruchtvlees met citroensap pureren of in kom met vork fijnprakken.
Op smaak brengen met tabasco, chilipoeder en peper.
Sardines halveren, graatjes verwijderen en in kleine stukjes verdelen.
Sardinestukjes en tomaatstukjes door avocadosaus scheppen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sla wassen en in vergiet laten uitlekken.
Rest van tomaten wassen en in dunne plakjes snijden.
Van onderkant van witlof stukje van 1 cm afsnijden.
Blaadjes losmaken en wassen.
Citroen goed wassen en in 4 plakjes snijden.
Plakjes tot op midden insnijden.
Bodems van coupes bekleden met sla.
Tegen rand afwisselend lofblaadjes en tomatenplakjes zetten.
Sardinemengsel voorzichtig in coupes scheppen.
Citroenplakje op salade zetten.
Serveren met taco chips.