Recept: Makreelcocktail met rijst en kruidenyoghurt
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kookbuiltje witte rijst van 125 gr
2 blikjes makreel van 200 gr
1 sjalot
1 bekertje Bulgaarse yoghurt van 125 ml
1 el citroensap
1 tl Franse mosterd
5 sprietjes bieslook
5 takjes peterselie
1 teentje knoflook
zout
peper
1/2 kropje lollo rosso
2 blikjes makreel van 200 gr
1 sjalot
1 bekertje Bulgaarse yoghurt van 125 ml
1 el citroensap
1 tl Franse mosterd
5 sprietjes bieslook
5 takjes peterselie
1 teentje knoflook
zout
peper
1/2 kropje lollo rosso
Bereidingswijze van het recept
In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
Rijst in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen makreel in zeef laten uitlekken.
Sjalot pellen en snipperen.
In kom doen, Bulgaarse yoghurt, citroensap, mosterd en sjalot.
Bieslook en 4 takjes peterselie erboven fijn knippen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Tot saus roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Makreel in kleine stukjes verdelen.
Rijst en makreel door yoghurtsaus scheppen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Lollo rosso wassen en in vergiet laten uitlekken.
Van 1 takje peterselie vier toefjes halen.
Coupes bekleden met lollo rosso.
Makreelmengsel erover verdelen.
Garneren met toefje peterselie.
Serveren met bruin bolletje.