Recept: Krabcocktail met papaja

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 blikjes krab van 170 gr
1 papaja van 500 gr
1 middelgrote ui
1 el olie
2 teentjes knoflook
1/2 kruidenbouillontablet
1 el citroensap
3 druppels tabasco
1/2 tl paprikapoeder
1 rode paprika
3 el slagroom
zout
peper
1/2 krop ijsbergsla
40 gr veldsla

Bereidingswijze van het recept

  1. In zeef krab laten uitlekken.

  2. Papaja wassen, schillen en halveren.

  3. Zaadlijst verwijderen.

  4. Helften in stukken van 2 cm snijden.

  5. Ui pellen en in grove stukken snijden.

  6. In pan olie verhitten.

  7. Ui met papaja op half hoog vuur in 7 minuten bakken.

  8. Af en toe roeren.

  9. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  10. Bouillontablet met 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten met deksel op pan zachtjes laten koken.

  11. Af en toe roeren.

  12. Papaja mengsel met citroensap in keukenmachine pureren.

  13. Tabasco en paprikapoeder erdoor roeren.

  14. Papajasaus in bak met koud water laten afkoelen.

  15. Af en toe roeren.

  16. Intussen krabvlees in stukjes verdelen en eventuele harde deeltjes verwijderen.

  17. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.

  18. In kom slagroom half stijf kloppen.

  19. Papajasaus, paprikablokjes en krab erdoor scheppen.

  20. Op smaak brengen met zout en peper.

  21. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

  22. Bladeren van ijsbergsla loshalen en in grove stukken scheuren.

  23. In vergiet onder koud stromend water afspoelen.

  24. Laten uitlekken.

  25. In coupes ijsbergsla tegen rand aanzetten.

  26. Veldsla over bodems verdelen.

  27. Krab papajamengsel op veldsla scheppen.

  28. Serveren met geroosterd wit brood.