Recept: Gerookte mosselcocktail met kerriesaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 zakje saffraan
1/2 bosje bosuitjes
2 el azijn
2 el kerriepoeder
3 el olie
zout
versgemalen peper
2 blikjes gerookte mosselen van 105 gr
1/2 krop frisee
1/2 bakje alfalfa van 100 gr
1/2 bosje bosuitjes
2 el azijn
2 el kerriepoeder
3 el olie
zout
versgemalen peper
2 blikjes gerookte mosselen van 105 gr
1/2 krop frisee
1/2 bakje alfalfa van 100 gr
Bereidingswijze van het recept
In een kopje saffraan met 4 el warm water 10 minuten laten weken.
Intussen bosuitjes wassen, schoonmaken en witte gedeelte in dunne ringetjes snijden groen gedeelte wordt niet gebruikt.
In kom geweekte saffraanvocht, azijn, kerriepoeder en olie tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Blikjes mosselen afgieten en samen met bosuitjes door sausje scheppen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frisee wassen, in kleine reepjes scheuren en uitslaan.
Coupes bekleden met frisee.
Alfalfa erover verdelen.
Mosselmengsel op alfalfa scheppen.
Serveren met geroosterd wit brood.