Recept: Garnalencocktail met komkommer en dille

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 blikjes garnalen van 200 gr
1/2 komkommer
5 el slagroom
2 el mayonaise
2 el droge witte vermouth
1 1/2 el dille
zout
peper
1/2 kropje lollo rosso

Bereidingswijze van het recept

  1. In zeef garnalen laten uitlekken.

  2. Komkommer wassen, in de lengte halveren en zaadlijst verwijderen.

  3. Helften in dunne plakjes snijden.

  4. In kom slagroom half stijf kloppen.

  5. Mayonaise, vermouth en 1 el dille erdoor roeren.

  6. Saus op smaak brengen met zout en peper.

  7. Garnalen met komkommerplakjes door saus roeren.

  8. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  9. Lollo rosso wassen en uitslaan.

  10. Coupes bekleden met lollo rosso.

  11. Garnalenmengsel erop scheppen.

  12. Garneren met rest van dille.

  13. Serveren met stokbrood.