Recept: Kippenbouillon

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
8

Ingrediënten

Voor 1 1/2 liter kippenbouillon
1/2 winterwortel
1 prei
1 ui
5 peperkorrels
1 1/2 l water
1 kg kippenpootjes
of 1 soepkip
4 blaadjes foelie
2 laurierblaadjes
5 takjes peterselie
2 l water
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Schrap de wortel en snijd hem in plakken van 1 cm.

  2. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen van 2 cm.

  3. Pel de ui en snijd hem in ringen.

  4. Kneus de peperkorrels tussen 2 lepels.

  5. Breng in een pan het water met de kip aan de kook.

  6. Schep met een schuimspaan steeds het schuim van de bouillon.

  7. De bouillon blijft hierdoor helder.

  8. Voeg de groenten, peperkorrels, laurierblaadjes en peterselie toe en laat de bouillon op een zacht vuur 4 uur trekken.

  9. Schenk de bouillon door een zeef en laat hem afkoelen.

  10. Schep het gestolde vet van de bouillon.

  11. Klop de eiwitten los.

  12. Breng de bouillon aan de kook en roer de eiwitten erdoor.

  13. Laat de bouillon met de schuimlaag 1 uur zachtjes koken.

  14. Zeef de bouillon.

  15. Haal voor het trekken van de bouillon het vel van de kip.

  16. De soep wordt dan minder vet.