Recept: Heldere runderbouillon 1
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 4 uur en 15 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
Voor 1 1/2 liter heldere runderbouillon
1/2 winterwortel
1 prei
1 ui
5 peperkorrels
1 1/2 l water
1 runderschenkel van 750 gr
of 500 gr soepvlees en 1 mergpijp
2 laurierblaadjes
5 takjes peterselie
2 l water
zout
1/2 winterwortel
1 prei
1 ui
5 peperkorrels
1 1/2 l water
1 runderschenkel van 750 gr
of 500 gr soepvlees en 1 mergpijp
2 laurierblaadjes
5 takjes peterselie
2 l water
zout
Bereidingswijze van het recept
Schrap de wortel en snijd in plakken van 1 cm.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen van 2 cm.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kneus de peperkorrels tussen 2 lepels.
Breng in een pan het water met de schenkel aan de kook.
Schep met een schuimspaan steeds het schuim van de bouillon.
De bouillon blijft hierdoor helder.
Voeg de groenten, peperkorrels, laurierblaadjes en peterselie toe en laat de bouillon op een zacht vuur 4 uur trekken.
Schenk de bouillon door een zeef en laat afkoelen.
Schep het gestolde vet van de bouillon.
Klop de eiwitten los.
Breng de bouillon aan de kook en roer de eiwitten erdoor.
Laat de bouillon met de schuimlaag 15 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon.