Recept: Engelse bacon saucijzen met chutney

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

12 gekruide dunne rundersaucijsjes
3 el mango chutney
24 plakjes bacon
12 kleine laurierblaadjes
3 el zonnebloemolie
1 el gembersiroop
1 tl mosterdpoeder uit een blikje

Bereidingswijze van het recept

  1. Prik de worstjes met een vork hier en daar in en wel ze 5 minuten in kokend water.

  2. Schep ze uit de pan en laat ze 5 minuten afkoelen.

  3. Schep op iedere saucijs 1 tl chutney en rol er 2 plakjes bacon om.

  4. Steek de plakjes vast met een cocktailprikkertje.

  5. Steek een blaadje laurier half onder de bacon.

  6. Meng de olie met de gembersiroop en het mosterdpoeder en bestrijk de worstjes er rondom mee.

  7. Rooster de worstjes op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin en gaar.

  8. Bestrijk ze tussentijds nog een keer met de marinade.