Recept: Boterhamtaart met garnalen

Meer recepten in de categorie:

Brood, Gerecht

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 6 uur
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1 witbrood
boter
100 gram leverpastei
15 olijven met paprikavulling
75 gram rauwe ham, in dunne plakjes
1 deciliter slagroom of creme fraiche
1 eetlepel geraspte mierikswortel
Om de taart te versieren
75 gram boter
2 eetlepels geknipte peterselie
1/2 deciliter mayonaise
75 gram gepelde garnalen
dille of 1/2 rode paprika
15 olijven met paprikavulling

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de korsten van het brood af en snij het brood horizontaal in drie lagen.

  2. Besmeer een laag met boter en doe er leverpastei op.

  3. Strooi hier ook de gesneden olijven op.

  4. Besmeer het volgende stuk met boter en plaats dit op een ander stuk.

  5. Doe op dit stuk de plakjes rauwe ham.

  6. Mix de slagroom en neem hiervan de helft.

  7. Voeg hieraan de mierikswortel toe.

  8. Doe het mengsel over de rauwe ham en doe vervolgens het derde stuk brood hierboven op.

  9. Laat de taart in aluminiumfolie 6 uur staan in de koelkast, onder iets zwaars (niet te zwaar).

  10. Mix de boter en voeg hieraan peterselie toe.

  11. Smeer de boter over de randen, die plat gedrukt moeten worden.

  12. Meng de mayonaise en de rest van de slagroom en verspreid dit mengsel over de taart.

  13. Versier de taart met de garnalen en dille of paprika en olijven.