Recept: Aardappelwortelschotel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
80 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gram dunne plakjes katenspek
1 kilo vastkokende aardappels,geschild en in dikke plakken gesneden
1 kilo winterpeen,geschild en in dikke plakken
250 mililiter volle melk
250 mililiter slagroom
2 eieren losgeklopt
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teentje knoflook,geperst
50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. bekleed de ovenschaal tot over de rand met katenspek.

  3. Schep de aardappel en wortel in een kom met de melk,room,eieren,tijm en knoflook door elkaar.

  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  5. Leg de aardappel en wortel in de ovenschaal.

  6. Schenk er het melk mengsel overheen,strooi de kaas erover en vouw het spek terug.

  7. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats 'm 40 minuten in het midden van de oven.

  8. Verwijder de aluminiumfolie,zet de oven op de grillstand.

  9. Gratineer de bovenkant in 10 minuten goudbruin.

  10. Serveer direct.