Recept: Thaise Ballen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr varkensgehakt
80 gr bacon fijngesneden
1 rode ui gesnipperd
30 gr korianderblad
1 rode peper gesneden
3 limoenblaadjes heel fijn gesneden
2 knoflooktenen geperst
zout
peper
zonnebloemolie

Bereidingswijze van het recept

  1. De saus word 24 uur van te voren gemaakt van 100 ml sojasaus, gesnipperde sjalot, stengel citroengras fijngesneden, 2 eetl suiker, 1 eetl Thaise vissaus, 1 uitgeperste citroen en 2 fijngesneden chilipepers.

  2. Laat 24 uur staan.

  3. Meng gehakt met rest van ingredienten en zet minimaal een uur goed afgedekt in de koelkast.

  4. Vorm balletjes met een diameter van 3 centimeter en bak rondom bruin in de olie.

  5. Direct eten, later opgewarmd maar ook koud lekker.