Recept: Thaise Ballen
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr varkensgehakt
80 gr bacon fijngesneden
1 rode ui gesnipperd
30 gr korianderblad
1 rode peper gesneden
3 limoenblaadjes heel fijn gesneden
2 knoflooktenen geperst
zout
peper
zonnebloemolie
80 gr bacon fijngesneden
1 rode ui gesnipperd
30 gr korianderblad
1 rode peper gesneden
3 limoenblaadjes heel fijn gesneden
2 knoflooktenen geperst
zout
peper
zonnebloemolie
Bereidingswijze van het recept
De saus word 24 uur van te voren gemaakt van 100 ml sojasaus, gesnipperde sjalot, stengel citroengras fijngesneden, 2 eetl suiker, 1 eetl Thaise vissaus, 1 uitgeperste citroen en 2 fijngesneden chilipepers.
Laat 24 uur staan.
Meng gehakt met rest van ingredienten en zet minimaal een uur goed afgedekt in de koelkast.
Vorm balletjes met een diameter van 3 centimeter en bak rondom bruin in de olie.
Direct eten, later opgewarmd maar ook koud lekker.