Recept: Tempura van groenten en vis
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr filet van diverse vissoorten
1 broccoli
8 stuk groene asperges
1 paprika
4 tomaten
1/2 rode peper
2 el suiker
1 dl azijn
150 gr bloem
1 eidooier
water
1/2 dl sojasaus
1 broccoli
8 stuk groene asperges
1 paprika
4 tomaten
1/2 rode peper
2 el suiker
1 dl azijn
150 gr bloem
1 eidooier
water
1/2 dl sojasaus
Bereidingswijze van het recept
Snijd de paprika in stukken, hak de tomaten grof, snijd de peper fijn en voeg die bij de paprika.
Voeg suiker en azijn toe.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Plaats een deksel op de pan en laat het geheel sudderen tot de azijn verdampt is.
Snijd de vis in repen, broccoli in roosjes en asperges in schuine stukken.
Doe bloem in een kom en voeg al roerend zo veel koud water toe tot een beslag ontstaat met de dikte van magere yoghurt.
Klop nu de eidooier door het beslag en voeg wat zout toe.
Verhit een frituurpan of wok met olie.
Haal de vis, broccoli en asperges door het beslag en frituur het beetje bij beetje in 5 minuten tot de korst goudbruin is.