Recept: Roomkaas in Bladerdeeg
Recept informatie
Ingrediënten
50 gr pijnboompitten
300 gr volvette verse roomkaas
50 gr parmezaanse kaas
1 dl slagroom
witte peper
gemengde kruiden dille, peterselie, dragon en salie
1 teentje knoflook
zout
150 gr gekookjte ham in plakjes
1 eidooier voor het bestrijken
Bereidingswijze van het recept
De bladerdeegplakjes laten ontdooien.
De pijnboompitten zonder vet roosteren, laten afkoelen en grof hakken.
Verse kaas, parmezaanse kaas, slagroom, pijnboompitten en een snufje peper met elkaar vermengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
De kruiden wassen, goed laten drogen en kleinsnijden.
De knoflook pellen, persen en goed vermengen met de kruiden en wat zout.
De bladerdeegplakjes iets overlappend in een vierkant op een met bloem bestoven doek leggen.
Uitrollen tot een rechthoek van 25x20 cm en zo nodig recht afsnijden.
Van de smalle kant een 3cm brede strook afsnijden en apart leggen.
Het uitgerolde deeg met ham beleggen, het kruidenmengsel eroverheen strooien en met de kaas bestrijken.
De randen met een kwastje bestrijken met water.
Oprollen vanaf de smalle kant, de uiteinden tegen elkaar drukken en op een onder de koude kraan afgespoelde bakplaat leggen.
De overgebleven deegstrook in reepjes snijden.
De strudel met de eidooier bestrijken en de reepjes erop leggen.
In 60 minuten bakken gas stand 3-4 en hetelucht oven 180 graden C.