Recept: Honingwentelteefjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2-3

Ingrediënten

1 ei
1 eetlepel honing
100 cl melk
1 tl kaneel
6 sneetjes wit brood
40 gram boter
poedersuiker
verse bosvruchten

Bereidingswijze van het recept

  1. Breek het ei in de ondiepe schaal.

  2. Doe de honing erbij en klop het goed door elkaar.

  3. Roer de melk en de kaneel erdoor.

  4. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd elk sneetje doormidden, je krijgt dan 12 reepjes.

  5. Leg de reepjes brood in de schaal met het eiermengsel en keer ze om, de broodjes worden nu helemaal vochtig van het eiermengsel.

  6. Zet de koekenpan op het fornuis op half hoog vuur, laat even warm worden en smelt dan een stukje boter.

  7. Leg vier reepjes brood in de koekenpan en bak ze vlug aan beide kanten goudbruin en knapperig.

  8. Leg ze daarna op de schotel en houd ze warm.

  9. Eet de wentelteefjes lekker warm met poedersuiker en verse bosvruchten.