Recept: Sinaasappelsalade met rijst

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 sinaasappelen
250 gr Surinaamse rijst
3 dl kippenbouillon van blokje
sherry
3 el olijfolie
2 el sherryazijn
1 rode ui
1 el koriander
of peterselie
zou,
peper
3 el rozijnen

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor deze salade 4 sinaasappelen goed schoonboenen onder stromend water.

  2. Van 2 sinaasappels het oranje van de schil raspen en het vruchtvlees uitpersen.

  3. De andere sinaasappels schoonmaken en in stukjes snijden.

  4. De rasp en 250 gr Surinaamse rijst gaarkoken in 1,5 dl van het sap plus 3 dl kippenbouillon van een blokje en een scheutje sherry.

  5. De rijst laten afkoelen.

  6. Een dressing roeren van 3 el olijfolie, 2 el sherryazijn, 1 in dunne ringen gesneden rode ui, 1 el fijngesneden verse koriander of peterselie, zout en peper.

  7. De dressing met 3 el rozijnen en de sinaasappelstukjes door de koude rijst scheppen.

  8. Lekker met gebraden kip en groene asperges.

  9. U kunt de rozijnen vervangen door 3 el in plakjes gesneden zwarte olijven zonder pit.