Recept: Roergebakken sperzieboontjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

zout
peper
500 gr haricot verts
of sperziebonen
65 gr gepelde hazelnoten
1 sjalotje
1 grote teen knoflook
3 el notenolie
stukje geschilde gemberwortel van 2 cm

Bereidingswijze van het recept

  1. Een pan water met zout aan de kook brengen.

  2. Intussen de boontjes afhalen, de grote doorbreken.

  3. De boontjes in het water in 10 minuten beetgaar koken en dan onder stromend water koud spoelen.

  4. In een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin roosteren en regelmatig omschudden.

  5. De noten laten afkoelen en ze dan heel grof hakken.

  6. Het sjalotje en de knoflook pellen en snipperen.

  7. De gemberwortel fijnhakken.

  8. Vlak voor u aan tafel gaat de wok verhitten.

  9. De olie toevoegen en verhitten tot hij enigszins gaat walmen.

  10. De sjalot, de knoflook en de gemberwortel kort roerbakken.

  11. De bonen toevoegen en 6 minuten mee roerbakken tot ze gaar zijn.

  12. Ten slotte de hazelnoten erdoor scheppen.

  13. De bonen op smaak brengen met zout en peper.