Recept: Rijstrand met groentecurie
Recept informatie
Ingrediënten
1 gesnipperde ui
2 el garam massalakruiden
1/2 winterwortel
1 courgette
1/4 bloemkool
2 dl yoghurt
2 tomaten
250 gr basmatirijst
4 1/2 dl water
groentecurie
zout
peper
koriander
Bereidingswijze van het recept
In 2 el olie 1 gesnipperde ui en 2 el garam massalakruiden fruiten.
1/2 winterwortel in halve plakken, 1 in grove stukken gesneden courgette en 1/4 in roosjes verdeelde bloemkool 3 minuten mee roerbakken.
Aan de groenten 2 dl yoghurt en 2 in stukken gesneden tomaten toevoegen en alles in een gesloten pan gaar laten stoven.
Intussen 250 gr basmatirijst gaar koken in 4,5 dl water.
De gare rijst in een met olie bestreken rijstvorm of tulband drukken en op een groot bord storten.
De groentecurie op smaak brengen met zout en peper, in de rijstrand scheppen en bestrooien met gehakte koriander.
Lekker bij gebraden of gestoofd lamsvlees.
Voor verandering kunt u een rand van rijst vullen met een ratatouille van 1/2 courgette, 1/2 aubergine, 1 vleestomaat, 2 el tomatenpuree, 1 ui en Provencaalse kruiden.