Recept: Gratin van aardappels en knolselderij

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

zout
peper
1/2 knolselderij
500 gr aardappels
2 teentjes knoflook
nootmuskaat
50 gr geraspte oude kaas
1 ei
1/8 l slagroom
boter om in te vetten

Bereidingswijze van het recept

  1. Twee pannen water met zout aan de kook brengen.

  2. Intussen de knolselderij en de aardappels schillen.

  3. De knolselderij in parten snijden en de aardappels in dunne schijfjes snijden.

  4. De aardappels en selderij apart 5 minuten koken.

  5. De groenten koud spoelen en laten uitlekken.

  6. De oven voorverwarmen op 175 graden C.

  7. Een mengsel maken van de uitgeperste knoflook, de nootmuskaat, de geraspte kaas, het losgeklopte ei en de slagroom.

  8. De selderij en de aardappels om en om in lagen in een ingevette ovenschaal schikken.

  9. Elke laag licht bestrooien met peper en zout en er een deel van het roommengsel over scheppen.

  10. De schotel in de oven in 90 minuten laten gaar bakken.

  11. De schotel afdekken met aluminiumfolie als de boven kant te bruin dreigt te worden.