Recept: Gemarmerd aardbeienroomdessert
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 gr aardbeien
2 pakjes Mon Chou
1/8 liter slagroom
1/2 dl melk
150 gr witte basterdsuiker
ijswafels
2 pakjes Mon Chou
1/8 liter slagroom
1/2 dl melk
150 gr witte basterdsuiker
ijswafels
Bereidingswijze van het recept
Aardbeien voorzichtig wassen en kroontjes ver wijderen.
Door roerzeef of in keukenmachine pureren.
In kom doen Mon Chou en basterdsuiker.
Met mixer glad roeren.
Slagroom en melk toevoegen en het geheel tot cremeachtige massa kloppen.
Mengsel overdoen in glazen schaal.
Aardbeienpuree voorzichtig erdoor scheppen, zodat een gemarmerd effect ontstaat.
Beslist niet te lang mengen, omdat dan het hele mengsel roze wordt.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Aardbeien roomdessert opdienen samen met enkele ijswafels.
In plaats van 1 grote glazen schaal kunt u ook vier eenpersoons glazen schaaltjes nemen.