Recept: Curry eieren met koriander
Recept informatie
Ingrediënten
1 kleine ui
1 el olie
1 teentje knoflook
1 tl chilipoeder
1 tl gemalen koriander
1/4 tl gemalen komijn djinten
2 tl citroensap
1 el tomatenketchup
4 el volle yoghurt
zout
peper
4 takjes koriander
of 2 takjes peterselie
Bereidingswijze van het recept
Eieren in 10 minuten hard koken.
Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Eieren pellen en in lengte halveren.
Dooiers eruit nemen en in keukenmachine pureren of dooiers in diep bord met vork fijnprakken.
Ui pellen en raspen.
In steelpan olie verhitten.
Ui 1 minuut zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Chilipoeder, gemalen koriander en komijn toevoegen en 1 minuut zachtjes meebakken.
Citroensap, tomatenketchup en yoghurt erdoor roeren en 2 minuten zachtjes meewarmen, niet laten koken.
Curry laten afkoelen tot lauwwarm.
Curry door dooiermengsel roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
Eieren vullen volgens basisrecept.
Garneren met toefjes koriander of peterselie.