Recept: Gorgonzola Eieren met Stoneleeks
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
6 eieren nr. 5
75 gr Gorgonzola
2 el zure room
1 el sinaasappelsap
1 tl majoraan
zout
versgemalen witte peper
5 stoneleeks
75 gr Gorgonzola
2 el zure room
1 el sinaasappelsap
1 tl majoraan
zout
versgemalen witte peper
5 stoneleeks
Bereidingswijze van het recept
Eieren in 10 minuten hard koken.
Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Eieren pellen en in lengte halveren.
Dooiers eruit nemen en in keukenmachine pureren of dooiers in diep bord met vork fijnprakken.
Gorgonzola in kleine stukjes snijden en door dooiermengsel roeren.
Zure room, sinaasappelsap en majoraan erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
Stoneleek in dunne ringetjes snijden.
Eieren vullen volgens basisrecept.
Stoneleeks erover strooien.