Recept: Dresdnerstollen

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

500 gram bloem
100 gram gehakte amandelen
250 gram boter
5 eetlepels rum
100 gram krenten
100 gram rozijnen
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte citroenschil
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
100 gram suiker
50 gram verse gist
250 mililiter melk
100 gram geconfijte vruchtjes
2 eetlepels poedersuiker
100 gram gehakte hazelnoten

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de verse gist in een schaaltje met 50 mililiter lauwe melk en een beetje suiker.

  2. Laat het mengsel even staan.

  3. Week het geconfijte fruit, krenten en rozijnen in 50 mililiter rum.

  4. Meng in een kom meel met suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, nootmuskaat, gehakte amandelen en hazelnoten.

  5. Voeg het gistmengsel, de helft van de boter (gesmolten), 200 mililiter lauwe melk en meng het deeg met een mixer.

  6. Voeg langzaam de andere helft van de gesmolten boter, het geconfijte fruit, de krenten en rozijnen toe.

  7. Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan.

  8. Het deeg vervolgens uitrollen tot het ong 4 centimeter dik is.

  9. Strooi een beetje bloem in de bakvorm en doe het deeg hierin.

  10. Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

  11. Besmeer het gebakken brood met boter en strooi er veel poedersuiker overheen.