Recept: Tomatensalade met gemarineerde tonijn
Recept informatie
Ingrediënten
1 grote citroen
7 el olijfolie
1 el kappertjes
1 tl tijm
1 teentje knoflook
zout
versgemalen zwarte peper
600 gr tomaten
100 gr Deense feta kaasblokjes
8 zwarte olijven zonder pit
1/2 zakje verse peterselie 15 gr
Bereidingswijze van het recept
Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
In zeef tonijn goed laten uitlekken.
Citroen uitpersen.
In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tonijn in grove stukken verdelen.
Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
Geheel afgedekt in koelkast 1 uur laten intrekken.
Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
In zeef fetablokjes laten uitlekken.
Fetablokjes halveren.
Olijven in plakjes snijden.
In kopje petersleie fijnknippen.
Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen.
Fetablokjes erover verdelen.
Olijven en peterselie erover strooien.
Serveren met ciabatta.