Recept: Kalkoenhaas met voorjaarssaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 kalkoenhaasjes
kipkruiden
50 gr boter
2 sjalotten
1 dl droge witte vermouth
1/8 l slagroom
8 deelbolletjes fijngehakte spinazie
peper
zout,
allesbinder

Bereidingswijze van het recept

  1. Wrijf het vlees in met kipkruiden.

  2. Verhit de boter in een hapjespan.

  3. Bak hierin de kalkoenhaasjes rondom bruin en met het deksel half op de pan in 20 minuten gaar.

  4. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm.

  5. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze enkele minuten in het bakvet.

  6. Voeg de vermouth, de slagroom en de spinazie toe en laat de spinazie al roeren ontdooien en breng ze aan de kook.

  7. Bind de saus eventueel met allesbinder.

  8. Snijd de kalkoenhaasjes in plakken, leg ze op een schaal en schep er wat van de saus over.

  9. Geef de rest van de saus er apart erbij.