Recept: Lamsbout met mango tomatensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
105 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
1 lamsbout met been van 1 kg
peper
1 tl milde paprikapoeder
40 gr boter
zout
1 blikje tomatenpuree van 70 gr
1 runderbouillontablet
1 dl Tropische mixvruchtensap
1 mango
1 el allesbinder

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook.

  2. Wrijf de lamsbout in met wat peper en het paprikapoeder.

  3. Verhit de boter in een ruime braadpan en bak het vlees rondom bruin.

  4. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met wat zout.

  5. Fruit de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet.

  6. Roer de tomatenpuree erdoor.

  7. Voeg het bouillontablet en het vruchtensap toe en breng het aan de kook.

  8. Leg het vlees terug in de pan en schep er wat van de saus over.

  9. Stoof de lamsbout op een zacht vuur met deksel op de pan in 1 uur gaar.

  10. Schep regelmatig wat saus over de lamsbout.

  11. Schil intussen de mango en snijd de helft in kleine blokjes en de rest in plakken.

  12. Neem het vlees uit de pan en laat het, afgedekt met aluminiumfolie,15 minuten rusten.

  13. Doe de mangoblokjes in de braadpan en breng ze in de saus aan de kook.

  14. Bind de saus met allesbinder.

  15. Neem het vlees na de rusttijd uit het folie en leg het met de kant van het bot naar boven op de plank.

  16. Snijd het vlees tot op het bot in en snijd het bot eruit.

  17. Draai het stuk vlees om en snijd het in mooie pakken en leg ze op een schaal.

  18. Garneer met de plakken mango en schep er wat van de saus over.

  19. Geef de rest van de saus apart erbij.

  20. Dit recept kan ook met lamsbout zonder been worden bereid.

  21. Reken op 800 gr voor 6 personen en braad het vlees 50 minuten.