Recept: Zalmmousse

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
8

Ingrediënten

2 blaadjes witte gelatine
1/2 zakje verse dille van 15 gr
2 pakjes gerookte zalmfilet van 100 gr
1 perssinaasappel
1 kuipje verse roomkaas naturel van 150 gr
mespunt chilipoeder
1 el roze peperbessen
1/8 liter slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.

  2. Schaal bekleden met plasticfolie.

  3. Op bodem enkele toefjes dille leggen.

  4. Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.

  5. Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.

  6. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.

  7. Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.

  8. Rest van zalm in kleine stukjes snijden.

  9. 3 Takjes dille fijnknippen.

  10. In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.

  11. Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.

  12. Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.

  13. Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.

  14. In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

  15. Platte schaal op ronde schaal zetten.

  16. Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.

  17. Folie voorzichtig verwijderen Garneren met rest van dille.