Recept: Afbreekbrood
Recept informatie
Bereidingstijd:
80 minutenAantal personen:
19Ingrediënten
voor de melkbolletjes
145 ml melk
225 gr bloem
1 tl kristalsuiker
1 tl zout
15 gr boter,
1/2 tl instantgist
voor de volkorenbolletjes
175 ml water
175 gr volkorenmeel
75 gr bloem
1 1/2 tl kristalsuiker
1 tl zout
25 gr boter
1/2 tl instantgist
voor de afwerking
1 eierdooier gemengd met 1 el koud water
1 el havervlokken of geplette tarwe (of sesamzaadjes)
1 el maanzaad
145 ml melk
225 gr bloem
1 tl kristalsuiker
1 tl zout
15 gr boter,
1/2 tl instantgist
voor de volkorenbolletjes
175 ml water
175 gr volkorenmeel
75 gr bloem
1 1/2 tl kristalsuiker
1 tl zout
25 gr boter
1/2 tl instantgist
voor de afwerking
1 eierdooier gemengd met 1 el koud water
1 el havervlokken of geplette tarwe (of sesamzaadjes)
1 el maanzaad
Bereidingswijze van het recept
Vet een springvorm van 25 cm of een cakeblik met een losse bodem licht in.
Als het melkdeeg als eerste klaar is kan je het in de koelkast bewaren.
Uiteraard onder ingevet cellofaan.
20 minuten voordat het volkorendeeg klaar is uit de koelkast halen.
Dan beide degen doorslaan en het wit in 9 en het volkoren in 10 bolletjes verdelen.
Om en om 12 bolletjes aan de buitenring en opvullen met 6 in debinnenring en 1 in de midden.
Rijzen: 30-45 minuten Broodjes bestrijken met eidooier/water en versieren In voorverwarmde oven 200 graden 35-40 minuten bakken.