Recept: Gehaktbrood met appel
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 elstars appels
500 gr lamsgehakt
of half om half gehakt
4 el paneermeel
1 ei
2 tl gedroogde salie
of 2 takjes vers salie
zout
peper
2 el bruine basterdsuiker
3 el Franse mosterd
2 elstars appels
500 gr lamsgehakt
of half om half gehakt
4 el paneermeel
1 ei
2 tl gedroogde salie
of 2 takjes vers salie
zout
peper
2 el bruine basterdsuiker
3 el Franse mosterd
Bereidingswijze van het recept
De ui snipperen, de appels schillen en in grove blokjes snijden.
Het gehakt met de ui, de appelblokjes, het paneermeel, het losgeroerde ei, de gedroogde of verse salie en zout en peper tot een smeuige massa kneden.
De oven voorverwarmen op 175 graden C het gehakt in een ingevette patevorm of glazen cakevorm geen metalen vorm drukken.
De basterdsuiker door de mosterd roeren en er het gehakt mee bestrijken.
Het gehakt brood in 50 minuten gaarbakken.
Lekker bij andijviestamppot of op brood.