Recept: Gehaktbrood met appel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 middelgrote ui
2 elstars appels
500 gr lamsgehakt
of half om half gehakt
4 el paneermeel
1 ei
2 tl gedroogde salie
of 2 takjes vers salie
zout
peper
2 el bruine basterdsuiker
3 el Franse mosterd

Bereidingswijze van het recept

  1. De ui snipperen, de appels schillen en in grove blokjes snijden.

  2. Het gehakt met de ui, de appelblokjes, het paneermeel, het losgeroerde ei, de gedroogde of verse salie en zout en peper tot een smeuige massa kneden.

  3. De oven voorverwarmen op 175 graden C het gehakt in een ingevette patevorm of glazen cakevorm geen metalen vorm drukken.

  4. De basterdsuiker door de mosterd roeren en er het gehakt mee bestrijken.

  5. Het gehakt brood in 50 minuten gaarbakken.

  6. Lekker bij andijviestamppot of op brood.