Recept: Gebakken appel met geitenkaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
2 el rode wijnazijn
2 el honing
3 el olijfolie
zout
peper
2 red delicious appels
2 el boter
4 plakken zachte geitenkaas
of camembertkaasje
1 zakje veldsla
65 gr walnoten
2 el honing
3 el olijfolie
zout
peper
2 red delicious appels
2 el boter
4 plakken zachte geitenkaas
of camembertkaasje
1 zakje veldsla
65 gr walnoten
Bereidingswijze van het recept
Een dressing roeren van azijn, honing, olie, zout en peper.
De appels schillen, de klokhuizen uitboren en uit elke appel 2 dikke schijven snijden.
De schijven in de boter aan beide kanten snel bruinbakken, uit de pan nemen en op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat leggen.
De grill of oven voorwarmen op de hoogste stand.
Op elke schijf een plak geitenkaas of 1/4 camembert leggen en onder de grill of in de oven laten gratineren.
De veldsla over 4 bordjes verdelen, de dressing erover schenken en de walnoten erover strooien.
De warme appelschijven op de salade leggen en serveren met stokbrood en eventueel extra honing.