Recept: Roerbak van aardappel en peultjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

400 gr nieuwe aardappelen iets bloemig of vastkokend
zout
peper
250 gr peultjes
2 bosjes bos ui
1 1/2 tl maizena
1 el sherry
1 el azijn
2 el Japanse sojasaus
1/2 dl kippenbouillon
3 el maisolie
2 el pijnboompitten
1 flinke teen knoflook
3 takjes peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. De aardappelen wassen en in de schil 15 minuten voorkoken, afgieten, iets laten afkoelen en pellen.

  2. De aardappelen in partjes snijden, kleine exemplaren halveren.

  3. De peultjes afhalen.

  4. De bosui in 3 cm lange stukjes snijden.

  5. De maizena met de sherry losroeren en dan de azijn, sojasaus en bouillon erbij roeren.

  6. Een wok of grote koekenpan verwarmen, de olie toevoegen en de pijnboompitjes er snel goudbruin in bakken.

  7. De pijnboompitjes uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

  8. De knoflook uit de pers, aardappelen, peultjes en bosui toevoegen en 7 minuten roerbakken.

  9. Het sausje erbij gieten en nog 3 minuten op lage pit latten sudderen, af en toe omscheppen.

  10. Met de pijnboompitjes en gehakte peterselie bestrooien en direct serveren.

  11. Koude rosbief met knoflooksaus past goed bij dit roerbakgerecht.