Recept: Gefrituurde aardappelkwarten
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
750 gr nieuwe aardappelen vastkokend
zout
peper
1 fles olijfolie
citroenmayonaise
zout
peper
1 fles olijfolie
citroenmayonaise
Bereidingswijze van het recept
De aardappelen schoonboenen, met schil in kwarten snijden en ze in ruim koud water met 1 el zout 1 uur laten staan.
De aardappelen laten uitlekken en droog deppen met een schone theedoek.
De olijfolie verhitten tot 160 graden C, er komt dan wat damp af, in een wok of pan met dikke bodem en in gedeelten de aardappelkwarten hierin goudbruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken, met zout bestrooien en direct met citroenmayonaise serveren.
Lekker als lunchgerecht met een gemengde salade erbij.