Recept: Aardappelen met zalm bieslookroom

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

750 gr aardappelen iets bloemig
zout
1 dl witte droge wijn
1 sjalotje
1 dl visfond
2 dl creme fraiche
150 gr gerookte zalm
15 bieslooksprietjes

Bereidingswijze van het recept

  1. De aardappelen halveren, grote exemplaren in kwarten snijden en gaarkoken.

  2. Ondertussen de wijn, gesnipperde sjalot en fond tot 1/2 dl inkoken, iets laten afkoelen en dan de creme fraiche erbij roeren.

  3. De zalm in reepjes snijden en met de klein geknipte bieslook door de saus roeren.

  4. De aardappelen afgieten, even droog stomen, de saus erdoor scheppen en meteen opdienen.

  5. Lekker met een salade van beetgaar gekookte sperziebonen, stukjes tomaat, uitgebakken spekjes en een olie azijn mosterddressing.

  6. Lekker met versgebakken volkorenbroodjes.