Recept: Aardappelen met zalm bieslookroom
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
750 gr aardappelen iets bloemig
zout
1 dl witte droge wijn
1 sjalotje
1 dl visfond
2 dl creme fraiche
150 gr gerookte zalm
15 bieslooksprietjes
zout
1 dl witte droge wijn
1 sjalotje
1 dl visfond
2 dl creme fraiche
150 gr gerookte zalm
15 bieslooksprietjes
Bereidingswijze van het recept
De aardappelen halveren, grote exemplaren in kwarten snijden en gaarkoken.
Ondertussen de wijn, gesnipperde sjalot en fond tot 1/2 dl inkoken, iets laten afkoelen en dan de creme fraiche erbij roeren.
De zalm in reepjes snijden en met de klein geknipte bieslook door de saus roeren.
De aardappelen afgieten, even droog stomen, de saus erdoor scheppen en meteen opdienen.
Lekker met een salade van beetgaar gekookte sperziebonen, stukjes tomaat, uitgebakken spekjes en een olie azijn mosterddressing.
Lekker met versgebakken volkorenbroodjes.