Recept: Weense Kaneelrol

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

Voor de vulling
3 el rozijnen
3 el rum
250 gr gehakte blanke amandelen
50 gr suiker
1,5 tl kaneel
1 mespunt kardemom
1 tl geraspte citroenschil
5 el slagroom
150 gr amandelspijs
Voor het deeg
250 gr magere kwark
6 el melk
1 ei
1/8 l olie
100 gr suiker
1 el vanillesuiker
1 mespunt zout
425 gr tarwebloem
1 zakje bakpoeder
Boter
poedersuiker.

Bereidingswijze van het recept

  1. De rozijnen heet afspoelen, droogdeppen, hakken en met rum begieten.

  2. De amandelen met suiker, kaneel, kardemom, citroenrasp, rumrozijnen en slagroom mengen.

  3. De sprijs in plakjes snijden.

  4. De kwark laten uitdruipen en met melk, ei, olie, suiker, vanillesuiker en zout mengen.

  5. Bloem met bakpoeder zeven, telkens een eetlepel aan het mengsel toevoegen en tot een soepel deeg kneden.

  6. De oven voorverwarmen op 180 graden C.

  7. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van 40 x 25 cm.

  8. Aan de lange kant een reep van 2 cm afsnijden.

  9. Het deeg op een met boter ingevette bakplaat leggen, amandelspijs en amandelvulling erop leggen.

  10. De lange kanten tot bijna het midden oprollen.

  11. De deegreep in vieren delen, dwars over de rol leggen en vastdrukken.

  12. In de oven in 60 minuten goudbruin bakken.

  13. gas stand 2-3 en hetelucht oven 160 graden C.

  14. Weense kaneelrol met poedersuiker bestuiven.