Recept: Rijsttaart 1

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

200 gr meergranenrijst
1/2 liter kruidenbouillon van tablet
2 fijngehakte uien
1 el olie
2 tl kerrie
1 teentje knoflook
100 gr gedroogde gewassen abrikozen in reepjes
1 grote groene paprika in kleine stukjes
4 eieren
125 gr zure room
groene tabasco
1 bakbanaan

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst in de bouillon in 8 minuten gaar en giet af.

  2. Laat nog 5 minuten staan met het deksel op de pan.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  4. Vet een Quichevorm van 24cm dun in.

  5. Fruit de uien glazig in de olie met de kerrie en knoflook.

  6. Roer de gebakken ui, de abrikozen en paprika door de rijst.

  7. Splits de eieren en roer de dooiers los met de zure room en tabasco.

  8. Klop de eiwitten stijf.

  9. Roer een groot deel van de dooiers door het mengsel en bewaar een restje.

  10. Schep de stijfgeslagen eiwitten erdoor.

  11. Doe het mengsel in de taartvorm.

  12. Pel de bakbanaan en snijd er met een schaaf in de lengte dunne plakken vanaf.

  13. Leg op de taart en bestrijk met de rest van het dooiermengsel.

  14. Bak de taart in 30 minuten gaar.