Recept: Rijstpannenkoeken gevuld met spekjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr bloem
2 eieren
4 dl melk
200 gr gekookte rijst
300 gr Noorse garnalen
20 plakjes ontbijtspek
400 gr gemengde oosterse groenten
3 el sojasaus
3 el chilisaus.

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem, eieren, melk en gekookte rijst in de blender of gebruik de staafmixer en draai het geheel tot een stevig beslag.

  2. Bak met behulp van een pan met antiaanbaklaag stevige pannenkoeken van het beslag.

  3. Bak in een wok de plakjes spek beetje bij beetje niet meer dan 6 plakken per keer tot ze allemaal gebakken zijn.

  4. Doe vervolgens alle plakjes terug in de wok, Voeg de garnalen en de gemengde groenten toe en bak 3 minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren.

  5. Blus af met de sojasaus en chilisaus.

  6. Verdeel de pannenkoeken over de borden, doe het mengsel van groenten, garnalen en spek er op en vouw ze dicht.

  7. Direct serveren.