Recept: Citroentaartjes met frambozensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 155 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

5 biologische citroenen
260 gr witte basterdsuiker
150 ml slagroom
6 biologische eieren
20 frambozen
150 gr frambozen voor de saus
poedersuiker
biologische verse munt
8 kleine schaaltjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Rasp de schil van 3 van de citroenen en pers 5 citroenen uit.

  2. Doe de sap en de rasp in een kom en laat het ongeveer 30 minuten staan.

  3. Meng dit sap met de slagroom en de suiker goed door elkaar.

  4. Doe de eieren er een voor een bij en roer het goed door met de handmixer.

  5. Haal de schuim van de bovenkant weg, zo krijg je een helder mengsel.

  6. Verdeel dit in bakjes en doe in het midden van elk bakje een framboos.

  7. Zet het in een voorverwarmde oven op 150 graden C en bak het 25 minuten.

  8. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.

  9. Maak een frambozensaus door 150 gram frambozen in een pan op te warmen en fijn te maken met de staafmixer.

  10. Breng het op smaak met poedersuiker en laat het afkoelen.

  11. Als je een doseerfles hebt, doe het hierin, hiermee kan je straks mooi versieren.

  12. Haal na 1 uur de bakjes uit de koelkast.

  13. Leg elk bakje op een bijpassend bord en doe wat frambozensaus, een framboos en wat verse munt op het bord.