Recept: Apple Pie met cider

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 135 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

300 gr tarwebloem
1 el bruine suiker
1 snufje zout
150 gr boter
1 ei
Voor de vulling
1 el tarwebloem
1 tl speculaaskruiden
4 el cider of appelsap
3 el honing
800 gr zoetzure appels zoals Cox Orange of goudrenetten
2 el citroensap
1 eidooier
2 el melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Bloem, suiker, zout, de koude boter en het ei kruimelig hakken, dan tot een glad deeg kneden.

  2. 2/3 van het deeg uitrollen en een pievorm van 24 cm daarmee bekleden.

  3. Een rand van 3 cm.

  4. vormen.

  5. De bodem met een vork enkele malen inprikken.

  6. Voor het deegdeksel de rest van het deeg tussen plasticfolie dun uitrollen.

  7. Het deeg 1 uur koel wegzetten.

  8. Voor de vulling de bloem, speculaaskruiden, cider en honing vermengen.

  9. De appels schillen, in vieren delen en het klokhuis verwijderen.

  10. In dunne plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.

  11. De deegbodem in de koude oven schuiven, bij 200 graden C gas stand 3-4 en hetelucht oven 180 graden C 15 minuten voorbakken.

  12. Uit de oven nemen en de appels in laagjes erop leggen, elke laag met het cidermengsel bestrijken.

  13. Het deegdeksel erop leggen en aan de rand vastdrukken.

  14. Eidooier en melk door elkaar roeren en de taart ermee bestrijken.

  15. Dan in de hete oven in 60 minuten afbakken.

  16. Even laten afkoelen en lauwwarm serveren.