Recept: Paasbavarois met advocaat

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 4 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 eieren
75 gr suiker
250 ml melk
300 ml slagroom 50 ml slagroom apart houden voor de garnering
200 ml advocaat
6 blaadjes witte gelatine
wat paaseitjes gekleurde
2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. De gelatine in ruim koud water weken.

  2. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker en de vanillesuiker los roeren, maar niet luchtig kloppen.

  3. De melk in de litermaat afgedekt in 3,5 minuut op vol vermogen aan de kook brengen in de magnetron.

  4. Roer wat van de warme melk door het dooiermengsel en voeg dit al roerend, langzaam aan de melk toe.

  5. Voeg de uitgeknepen gelatine toe wanneer de dooiers de melk tot vla hebben gebonden.

  6. De vla laten afkoelen en tijdens het koud worden regelmatig doorroeren.

  7. De slagroom stijf kloppen en vermeng dit met de advocaat.

  8. Schep de advocaatroom door de vla als deze dik begint te worden.

  9. Giet de massa vervolgens in een puddingvorm en laat de pudding tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.

  10. Sla de slagroom voor de garnering met wat suiker stijf, doe dit in de spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast.

  11. Stort de pudding op een mooie schaal.

  12. Garneer de pudding met toefjes slagroom en paaseitjes of zilverpillen.