Recept: Paasbrood met walnoten honing en rozijnen

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Feestdagen, Pasen16
Kinderen, Pasen

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 170 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

500 gr tarwemeel
1/2 dl rum
2,5 dl water
45 gr suiker
1 zakje droge gist van 7 gram
1 el vloeibare honing
1 sinaasappel
100 gr geraspte witte chocolade
125 gr rozijnen
2 eieren
10 gr zout
150 gr walnoten in stukjes gehakt
2 tl poedersuiker.

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  2. Meng het gist met wat water.

  3. Rasp de sinaasappelschil.

  4. Meng bloem, zout, suiker, honing, gist, sinaasappelschil, eieren, water, rum en zout goed door elkaar.

  5. Kneed het mengsel echt goed door elkaar.

  6. Als je deeghaken hebt kneed je het deeg 5 minuten.

  7. Zet het deeg op een wat warme plaats 1 uur met over de schaal plastic en een vochtige theedoek.

  8. Na 1 uur kan je de chocolade, rozijnen en walnoten toevoegen.

  9. Meng weer goed en doe er weer plastic over.

  10. Zet dit weer weg voor 30 minuten.

  11. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat bloem.

  12. Doe het deeg in de vorm en laat de tulbandvorm 30 minuten staan met wat plastic en een vochtige theedoek er over.

  13. Bak het brood in 15 minuten op 220 graden C.

  14. Temper nu de warmtebron en zet deze op 190 graden C en bak in 35 minuten gaar.

  15. Strooi er nu wat poedersuiker over heen.